Aikaa on kulunut kun viimeksi on tullut päiviteltyä näitä sivuja... Huh, kuinka aika meneekään nopeasti. Juhannuskin oli ja meni, ja tällä kertaa juhannus meni ulkomailla. Vietin neljä päivää Lontoossa tutustuen lähinnä turistikohteisiin, olihan tämä ensimmäinen kerta tuossa miljoonakaupungissa, jossa nähtävää todellakin riittää.

Lontoo166.jpg

 Takaraivossa oli ajatus siitä, että pääsisin myös nukkekotikauppoihin, mutta niinhän siinä kävi, ettei Lontoosta löytynyt yhtään asiaan erikoistunutta kauppaa. Löysin kuitenkin mielenkiintoisen lelumuseon, Pollock's Toy Museum jossa kahteen vanhaan taloon oli kerätty paljon erilaisia leluja, myös nukkekoteja. 

Lontoo223.jpg

Lontoo219.jpg

Paljon erilaisia vanhoja nukkeja, niin ihania kaikki. Valitan kuvien laatua, sillä kaikki nuket olivat kaapeissa lasien takana, ja lasin läpi on vaikea kuvata.

Lontoo222.jpg

Lontoo211.jpg

Ihania vanhoja nukkekoteja ja roomboxeja.

Lontoo214.jpg

Museon yhteydessä oli pieni lelukauppakin, mutta nukkekotitavaraa ei ollut myynnissä. Kysyin museon pitäjältä tietäisikö hän kauppaa, missä olisi nukkekotitavaraa, ja hän vastasi, ettei tiennyt Lontoossa ainoatakaan sellaista kauppaa, enää. Oli kuulemma ollut yksi, mutta sekin oli lopettanut... Harmittavaa!

Sen sijaan kävimme maailman suurimpiin kuuluvassa lelukaupassa, Hamley's ja siellä oli pieni hyllykkö varattu nukkistavaroille. Valikoima ei ollut kovin suuri ja hinnat olivat suht kovat, mutta jotain sentään sieltä sain mukaani: pieniä kilpikonnia eläinkauppaan ja sievät valkoiset naisten nilkkurit. Kuvia näistä vähän myöhemmin...

Lontoo228.jpg

Kävimme myös Piccadillyllä olevassa valtavassa kirjakaupassa, Waterstone's. Siis todella valtava kirjakauppa!!! Kuudessa kerroksessa valtavat määrät kirjoja joka lähtöön. Tunnelma oli melkein kuin olisi ollut kirjastossa, sillä ihmiset tutkivat hartaasti kirjoja ja hyllyjen välissä oli nojatuoleja, joissa tuli itsekin istahdettua (ei tosin kirjoja tutkailemaan, vaan yksinkertaisesti lepuuttamaan jalkoja, tuli käveltyä jonkin verran :) Ja ylimmässä kerroksessa oli hieno kahvila, jonka ikkunoista avautui mahtavat näköalat kaupungin yli. Nukkiskirjoja oli vain muutamia, enkä löytänyt sopivaa tai sopivan hintaista, eivät olleet ihan halpoja.

Lontoo oli mukava kokemus, vaikka nukkisjuttujen osalta tällä kertaa jäikin köyhäksi. Tänne pitää päästä vielä uudestaan! Paljon jäi näkemättä ja kaiken kaikkineen matka oli positiivinen kokemus.