Pennut on nyt 4 päivän ikäisiä ihania pulleita palleroita. Painoa on tullut kaikille jo paljon ja ne alkavat näyttää jo ihan kissanpennuille pyöreine vatsoineen. Pennut punnitaan joka päivä ja eilisestä on painot noussu:
 - pienimmäisellä +16 g (kokonaispaino noussut syntymäpainosta + 40 g) ,
 - keskimmäisellä +8 g (edellispäivänä punnitus tehtiin juuri syönnin jälkeen ja silloin painoa oli edelliseen päivään tullut peräti 24 g!), kokonaispaino syntymäpainosta + 49 g.
 - ja viimeinen suurimpana syntynyt pentu +12 g (kokonaispaino syntymäpainosta + 48 g).

Olen lukenut tiiviisti suomalaisen eläinlääkärin Helena Koskentalon kirjaa Kissankasvattajan käsikirja, ja siinä on kerrottu, että (suora lainaus kirjasta):

" Ensimmäisen kolmen viikon aikana painoa pitäisi tulla lisää n. 10 g vuorokaudessa. Pentujen paino siis kaksinkertaistuu 7-10 vrk:n välein. ...  Lisäruokinta on tarpeen, jos pentujen paino ei nouse 1-2 päivään."

Tätä olen pitänyt ohjenuoranani erityisesti tuon pienimmäisen kanssa. Kalliinpuoleinen kissanmaidonvastike on ostettu ja avaamattomana vielä, ja hyvä niin, sillä pienimmäisen paino on kuitenkin jatkuvasti noussut ja se on todella pirteä pieni tyttö/poika. En edelleenkään saa selvää sukupuolista, mutta en ole siitä niin ottanut stressiäkään. Pääpaino on nyt ollut pentujen kunnossa, ja olen iloinen että kaikki kasvavat ihan niin kuin pitääkin ja Kira voi hyvin ja syö valtavasti! Niin kuin pitääkin. Pikkuhiljaa Kira laajentaa reviiriään entiselle mallilleen. Eilen kävi minulle kaverina naapurihuoneessa, kun touhusin työhuoneessa uusia kortteja. Tutki työpöydän, onko tullut uusia hajuja, mutta nyt ei nallet kiinnostaneet, vaan hän meni lattialle makoilemaan, ihan kuin ennen raskausaikaa. Mutta kyllä hän on koko ajan varppeillaan ja kuuntelee tarkasti kaikki oudot äänet ja on valmiina syöksymään kopalle, jos sieltä kuuluu vähänkään enemmän ininää.

DSCN6107.jpg

DSCN6109.jpg

Juuri äsken otetut kuvat. Se on päiväunien aika.