Elämme nyt tosiaan aika jänniä aikoja, sillä tänään tulee täyteen Kiran 59. raskauspäivä, eli huomisen jälkeen voisimme alkaa odottaa pieniä pentuja (huom. Puhuin monikosta, sillä uskoisin pentuja olevan enemmän kuin yksi). Tuo 60 päivää on erään oppaan mukaan sellainen rajapyykki, jota aikaisemmin syntyneillä pennuilla on huonommat mahdollisuudet selviytyä. Keskimäärin raskaus kestää 65 vrk. Eli siis nyt vain sitten odotellaan.

DSCN5912.jpg

Kira on paisunut. Nukkuu ja makoilee paljon. Saattaa kesken kaiken keittiössä lyödä ihan kulkureitille pitkin pituuttaan makaamaan, eikä kyllä siirry vaan odottaa toisten varovan ja kulkevan yli, jos siitä todellakin juuri nyt täytyy päästä ohi... Hih. Olisi pieni karvanleikkuu operaatio tiedossa, sillä synnytyksen siisteyden ja tissin löytämisen helpottamiseksi imettämisvaiheessa, pitäisi leikata pitkää karvaa lyhyemmäksi. Ei taida rouva pitää siitä, enkä oikein minäkään, meneehän hieno turkki hassun näköiseksi. Mutta käytännöllisyys ennen kaikkea. Ja tärkeintähän tässä on emän ja pentujen hyvinvointi.

DSCN5907.jpg

Ihan oikeasti nyt jännittää! Ensimmäinen pentue kasvattajana, vastuu emästä ja pennuista painaa. Mutta se on sellaista iloista vastuuta, vaikkakin päässä pyörii myös kaikki ne kauhutarinat, mitä kaikkea voi mennä synnytyksessä pieleen... Pesä, tai itse asiassa kaksi pesää, on laitettu valmiiksi. Saa nähdä kumman niistä valitsee synnytyksen koittaessa, vai valitseeko kumpaakaan. Mutta valmiina ollaan iloiseen perhetapahtumaan.


DSCN5926.jpg
Kunhan nyt ei kuitenkaan tätä wokkipannuani siihen hommaan valitse 152392n3ad4cbm6q.gif