Lauantaina 17.3. aloitin aikaisin aamulla kuuden tunnin junamatkan kohti Helsinkiä. Helsingin satamassa Viking Linen terminaalissa jo odotteli iltapäivällä innokkaita nukkekoti-ihmisiä pääsyä Mariella-laivaan, jossa tulimme viettämään nukkekotiseminaarin merkeissä mielenkiintoisia hetkiä. Matkan päämääränä oli 18.3. Tukholmassa järjestetyt Miniatyyri-messut, joihin tulisimme osallistumaan. Sitä ennen saimme menomatkalla laivalla osallistua erilaisiin työpajoihin, joista minä osallistuin minikirjan tekoon sekä kristallikruunu kotikonstein -työpajaan. Ja olihan se hauskaa opetella uusia juttuja ja samalla jutella ja tutustua uusiin ihmisiin, joista osa olikin netissä tullut nimimerkkeinä tutuiksi.

DSCN5650.jpg
Innokkaina aloittamaan minikirjan sitomisen RiikaMarian opastuksella.



Kristallikruunut.jpg
Valmiita kruunuja.

Aamulla olimme Tukholman satamassa, eikä sää oikein näyttänyt suosivan meitä, mutta se ei tahtia haitannut, sillä nousimme satamassa odottavaan linja-autoon, joka vei meidät ihan näyttelypaikan oven eteen. Gärdesskolan koulun tiloissa oli tiivis tunnelma, sillä kaksi bussilastillista suomalaisia innokkaita harrastajia täytti nopeasti tilat. Ja olihan siellä katseltavaa! Myyjiä löytyi noin 50 ja ihan valmista nukkistavaraa oli myynnissä, mutta paljon myös tee-itse-tarviketta ja hienoja käsityönäytteitä.

DSCN5720.jpg

Rahat olis loppunu heti kättelyssä, jos olisi antanut kaikille mieliteoilleen vallan, ja siitä huolimatta meni sen verran, ettei kannata varmaan kotona miehelle ihan koko totuutta kertoa, paljonko sain tuhlattua varsin pienestä läjästä, jonka kotipöydälleni sitten levitin ihasteltavaksi. Se hyvä puoli miniostoksissa, ettei se vie matkustettaessa paljon tilaa, ei ihan sitä toista matkalaukkua tarvinnut varata.

DSCN5738.jpg
Messuostokseni.

DSCN5748.jpg       DSCN5755.jpg
Geisha ja noita filmirulla-                 Arpajaisissa voittamani nukenvaunut.
kotelon kannella.

Päivä oli pitkä mutta niin antoisa, ja aurinkokin näyttäytyi iltapäivällä. Siis kaiken kaikkiaan hieno matka. Paluumatkalla saimme kuulla seminaariesityksiä, toinen toistaan mielenkiintoisempia. Harmitti vain, että aikataulu oli hieman kiireinen, ja osa esityksistä jouduttiin aikapulan vuoksi hieman typistämään. Mutta se ei haitannut, sillä yleisesti ottaen matkasta jäi vain positiivisia muistoja ja kokemuksia, ja niistä ISO KIITOS matkan järjestäjille ja puuhanaisille, Leealle ja RiikaMarialle.

DSCN5736.jpg        DSCN5760.jpg
Omatekemä kristallikruunu                 Hannu ja Kerttu -kirja, oikeat sivut ja
työpajan tulos.                                   oikea luettavissa oleva teksti
                                                         (hyvänäköiselle!)

Lisää matkakuvia löytyy täältä kuvasivultani.